Comprar un terreno

Quan fem una inversió tan important com la compra d’un terreny, hem de tenir en compte diversos aspectes importants a l’hora de triar el terreny perquè s’adapti millor a les nostres necessitats.

 1. Factor econòmic

  Com ja sabem, un dels factors principals és l’econòmic. El preu ve determinat pels 3 següents punts:

  • La seva superfície (com més metres quadrats més elevat és el cost)
  • Proximitat de les grans metròpolis (per exemple, més a prop de Barcelona augmenta el preu)
  • Cost d’adaptació per construir l’habitatge (per exemple, un terreny amb molta pendent presentarà uns costos molt elevats de construcció d’habitatge). A la part tècnica us facilitem més informació sobre aquest punt.
 2. Evitar compra emocional

  Cal procurar evitar una compra emocional, és a dir, cal trobar el moment oportú per acumular tota la informació. S’ha de reflexionar sobre aquestes dades, tornar a el lloc diverses vegades, parlar amb els veïns, veure els carrers, observar tots els detalls.

 3. Ubicació de el terreny

  És fonamental tenir en compte la ubicació de el terreny. Si hi ha molta distància fins a la feina, fer desplaçaments llargs durant molt temps pot ser molt esgotador. També és important a valorar positivament si es disposen en un entorn proper de serveis com centres d’educació, comerços, centres sanitaris, serveis de transport, etc.

 4. Bona mobilitat

  Seguint amb la ubicació de el terreny, per tal de tenir una bona mobilitat, és convenient que des del nostre terreny es pugui arribar fàcilment a carreteres, autopistes, etc.

 5. Evitar molèsties acústiques

  Evitar molèsties acústiques generades per diversos factors com, per exemple, via de carreteres, ferrocarril o avions. El soroll i les vibracions que provoquen les vies de transport és un factor molt nociu per a la salut.

 6. Xarxa mòbil i connexió a Internet

  Comproveu la qualitat de la xarxa mòbil i de connexió a internet. Si l’emplaçament de el terreny té una bona connexió a telecomunicacions (telefonia, internet i TV) ens ajuda a estalviar diners. La inexistència d’una xarxa implica costos extra de col·locació d’antenes i / o amplificadors per tenir aquests serveis.

 7. Estudiar el veïnat

  S’aconsella observar el terreny amb Google Maps per estudiar el veïnat i així tindrà una visió més precisa del que envolta. No dubtin en parlar amb els teus futurs veïns per informar-se i preguntar-los sobre la qualitat de vida al veïnat.

 8. Impostos i despeses

  Verifica els impostos i altres despeses en ajuntament sobre la futura construcció. També és convenient conèixer les despeses d’aigua, sanejament, escombraries i de comunitat, en cas que n’hi hagi.

Part tècnica

 1. Condició de solar

  Consultar a l’ajuntament si el terreny disposa de condició de solar, és a dir, que reuneix els requisits tècnics:

  • Que disposa dels subministraments bàsics de xarxa viària, abastament d’aigua potable, sanejament i enllumenat públic.
  • Que els límits de separació (les tanques amb els veïns) estiguin definits.
  • Que es pot obtenir el permís de construcció immediatament i no en uns anys.
 2. Certificat urbanístic

  És aconsellable sol·licitar un certificat urbanístic ja que ens ajuda a saber quin tipus d’habitatge podem construir. És a dir, la seva superfície i els altres paràmetres de la parcel·la i, d’altra banda, també sabrem les restriccions a l’hora de construir.

 3. Topologia de el terreny

  Com hem comentat en el punt 1, cal tenir en compte les característiques de el terreny ja ens podem veure afectats en la nostra economia, la nostra salut i tenir complicacions a l’hora de construir. Per exemple, cal evitar els terrenys argilosos o amb humitat, terrenys que estan al voltant de pals d’electricitat o grans antenes de telefonia; esbrinar on es troben les canonades de sanejament i les connexions, etc.

  Un altre detall molt important és el pendent de el terreny. Un terreny amb molta inclinació té un impacte molt important en el pressupost de construcció de l’habitatge. No obstant això, un terreny inclinat ofereix vistes clares i amb més llum que un terreny pla. Compte amb els terrenys amb molta vegetació ja que tindran un cost important de desbrossament i neteja.

  En EcoCasa, treballem des de la sostenibilitat i eficiència energètica, per aquest mateix motiu donem molta importància a l’orientació de la construcció. Quan es construeix una casa cal respectar la lògica bioclimàtica. Per tant, se li recomanarà triar un terreny que ofereixi una vista clara i buidada a la part sud i sud aquest per beneficiar-se el sol (a més a l’hivern, quan aquesta molt baix). Si hi ha edificis alts o arbres amb coronament a la part sud, no tindrà sol als matins la qual cosa és molest, per exemple, si té una piscina. No obstant això, hi ha solucions i des de la nostra empresa li podem ajudar.

En resum, si fem una inversió procurar comprar una parcel·la prou gran per acomodar una piscina, una terrassa, un pàrquing, i fer una extensió a dia de demà. Amb els anys, les idees canviessin i un terreny petit no permetrà més instal·lacions. També, ser conscient de les adaptacions que cal fer en el terreny.

Com sabem que de vegades cal un assessorament des de Ecocasa disposem de tècnics especialitzats en donar solucions i idees per realitzar un projecte sostenible i amb un cost i disseny adaptat a les seves necessitats.

No dubtin en contactar-nos!

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

× Hola!