Construcció en terreny en pendent

Tens un terreny amb pendent i vols construir un habitatge? Aquí us expliquem alguns aspectes a tenir en compte i avantatges de construir en terrenys amb pendent.

Construir un habitatge en terreny amb pendent sempre tindrà restriccions, però el disseny pot compensar aquest inconvenient i aprofitar l’avantatge principal, que és la vista. També solen ser projectes més costos en comparació dels habitatges en terrenys plans.

Els factors principals que influeixen el projecte de construcció són:

  • El grau d’inclinació del terreny.
  • L’accessibilitat i orientació del solar
  • Les normatives locals de construcció
  • El tipus de sòl

Principalment hi ha dues tècniques de construcció en un terreny inclinat

1. La tècnica dels pilons o pilotatge, és una solució que estalvia els moviments de terra i preserva el paisatge natural. Consisteix a suspendre total o parcialment part de la construcció sobre pilars de ciment o metall, implantats al terreny. Ofereix vista i exposició a la llum natural per tots els costats de la casa. L’inconvenient és l’accés a la casa, que només es pot fer des d’una banda.

2. Una altra solució de construir en terreny amb pendent és la instal·lació soterrada o semisoterrada, mitjançant murs de contenció. Normalment, el soterrani està enterrat pels tres costats i serveix de suport per a la planta següent. Aquesta solució implica treballs importants de moviments de terra, construcció d’escales per connectar els nivells.

En aquestes imatges trobareu exemples dels diferents tipus de treballs realitzats en terrenys amb pendent.

A EcoCasa estudiarem les solucions que s’adapten al terreny i us oferim els dissenys que s’adaptin al vostre pressupost i necessitats.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

× Hola!